κέδρος, αιθέριο έλαιο

 
κέδρος
κέδρος
Cedarwood,  Cedrus atlantica

Το αιθέριο έλαιο του κέδρου εξάγεται με απόσταξη από το ξύλο  τα πριονίδια και τις βελόνες του, και έχει κιτρινοπορτοκαλί χρώμα. Είναι εξαιρετικό τονωτικό για τους καταπονημένους μυς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και προάγει την όρεξη. Είναι αντισηπτικό, διουρητικό και βοηθάει στη θεραπεία τραυμάτων και διαφόρων δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα και η ψωρίαση (αντενδείκνυται σε περιπτώσεις με ερεθισμένο νεφρό). Το αιθέριο έλαιο του  κέδρου προσδίδει αρρενωπότητα και διεγείρει το σεξουαλικό σύστημα του άντρα γιαυτό και  χρησιμοποιείται σε πολλά ανδρικά αρώματα και καλλυντικά. © αιθέριο / Δρ. Χ.Ν. Χασιώτης

Ιδιότητες: Αντισηπτικό, Αντισμηγματορικό, Αποχρεμπτικό, Αφροδισιακό, Βλενολυτικό, Διεγερτικό (σεξουαλικού), Διουρητικό, Καταπραϋντικό, Μυκητοκτόνο, Τονωτικό.

* Προσοχή!  σε πολλές περιπτώσεις πωλείται εσφαλμένα το έλαιο από το το είδος Juniperus virginiana ως κέδρος. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του διαφέρουν από τον πραγματικό κέδρο.

Προφυλάξεις: Το λάδι να μην χρησιμοποιείται εσωτερικά. Για εξωτερική χρήση χρησιμοποιείστε το είτε διαλυμένο είτε αδιάλυτο ανάλογα με την ανάγκη της θεραπείας.

Price: 10.50 €
 Posted by at 10:08 pm