Πως να χρησιμοποιήσω τα αιθέρια έλαιαWS_CINAMMON


Τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε αυτούσια είτε σε μίξη με άλλα αιθέρια έλαια. Καλό είναι να γνωρίζει κανείς ποιες αρωματικές νότες ταιριάζουν με ποιες για καλύτερα αποτελέσματα. Πάντα όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι με το να προσθέτουμε δύο και τρία αιθέρια έλαια μεταβάλλεται η τελική συγκέντρωση του αιθερίου ελαίου στο προϊόν. Τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

massage logo1Στο μασάζ. Η χρήση των αιθερίων ελαίων στο μασάζ  μπορεί να ενεργοποιήσει τις νευρικές απολήξεις και να προκαλέσει αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Αύξηση στην κυκλοφορία του αίματος συνεπάγεται ταχύτερη απορρόφηση των αιθερίων ελαίων από τον οργανισμό.  Το αιθέριο έλαιο απορροφάται πλήρως 7-10 λεπτά μετά την τοποθέτησή τους. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε κατάσταση εφίδρωσης ή υπερδιέγερσης είναι δύσκολο να απορροφήσει το αιθέριο έλαιο. Το λάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο και σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπάρχει χρόνος για το ενδεδειγμένο μασάζ μπορεί κανείς να βάλει λίγο λάδι (μίγμα αιθερίου ελαίου και λαδιού βάσης) στα χέρια, στον σβέρκο, hydromassageστον κρόταφο, μεταξύ των δύο ματιών, κάτω από τη μύτη και πίσω από τα αυτιά για να προκαλέσει την τόνωση του οργανισμού του.



Στο μπάνιο (υδρόλουτρο)
.
Τα αιθέρια έλαια μπορούν να προστεθούν στην μπανιέρα για χαλάρωση και αναζωογόνηση του οργανισμού μας. Προσθέτουμε 5-10 σταγόνες αιθερίου ελαίου στην μπανιέρα και ανακατεύουμε το νερό. Μουλιάζουμε για ένα τέταρτο της ώρας τουλάχιστον.

inhalationΣε εισπνοές.  Σε ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό βάζετε 3-6 σταγόνες αιθερίου ελαίου, σκεπάζετε το κεφάλι σας με μία πετσέτα και κάνετε εισπνοές για 3-5 λεπτά (δεν συνίσταται για όσους υποφέρουν από άσθμα).

Για δερματικές παθήσεις. Παρά το γεγονός ότι τα αιθέρια έλαια δεν μπορούν να έχουν τόσο άμεσα αποτελέσματα όσο τα φάρμακα, έχει αποδειχθεί ότι η μακροχρόνια χρήση τους σε δερματικά προβλήματα έχει πολύ καλά αποτελέσματα όχι μόνο στη θεραπεία αλλά και στην πρόληψη των ασθενειών  ) Σχεδόν για όλες τις δερματικές παθήσεις υπάρχουν τα κατάλληλα αιθέρια έλαια. Μπορείτε να προσθέσετε το αντίστοιχο αιθέριο έλαιο σε λάδι για μασάζ και να αλείψετε την πάσχουσα περιοχή.

12Σε αρωμαθεραπευτικούς καυστήρες. Οι μικροί αυτοί καυστήρες αποτελούνται από ένα πήλινο δοχείο που χωράει 30-50 ml νερό. Με την προσθήκη 4-10 σταγόνων αιθερίου ελαίου και με την θέρμανση από ένα μικρό κερί στη βάση του καυστήρα επιτρέπεται η σταδιακή απελευθέρωση των θεραπευτικών ουσιών των αιθερίων ελαίων και ο αρωματισμός του χώρου.

Σε αρώματα. Είναι ευρέως γνωστή η χρήση των αιθερίων ελαίων στην αρωματοβιομηχανία. Ο καθένας μπορεί να συνθέσει τα δικά του προσωπικά αρώματα χρησιμοποιώντας τη δημιουργική του φαντασία. Ένας πολύ γενικός και πρακτικός οδηγός είναι η μίξη 25 σταγόνων αιθερίου ελαίου σε 25 ml βότκας ή λαδιού Τζοτζόμπας. 

 

 

tipΧρησιμοποιήστε τα υδατοδιαλυτά μας αιθέρια έλαια για να φτιάξετε τα δικά σας αρώματα χωρίς χημικά, χωρίς αλκοόλη. 

Απλά διαλύστε τα σε νερό και βάλτε το σε μπουκαλάκι με τρόμπα σπρέι.