Καταπολέμηση του σαρακιού του ξύλου με αιθέρια έλαια.

woodworm1

Το σαράκι αποτελεί το σπουδαιότερο εχθρό των ξύλων (μαζί με τον τερμίτη). Το σαράκι αναπτύσσεται σε συνθήκες υγρασίας, μη καλού αερισμού και φυσικού φωτισμού. Αν δεν καταπολεμηθεί έγκαιρα, εξαπλώνεται και καταστρέφει πολύ γρήγορα μεγάλες μάζες ξύλου. Τα ξυλοφάγα έντομα είναι δύσκολο να ελεγχθούν εγκαίρως και γίνονται αντιληπτά μόνο όταν έχει προχωρήσει η προσβολή. Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των ξυλοφάγων είναι να εντοπιστούν τα σημεία που εμφανίζεται το πρόβλημα. Από το είδος του ξύλου που προσβάλουν (μαλακό, σκληρό) από τη διάμετρο των οπών που ανοίγουν, από τις στοές , το πριονίδι, τη μορφή της σκόνης μπορεί να εντοπιστεί η κατηγορία του εντόμου που κρύβεται πίσω από την προβολή. Η ανίχνευση μπορεί να είναι δύσκολη, επειδή ένα μεγάλο μέρος του κύκλου ζωής τους λαμβάνει χώρα κάτω από την επιφάνεια του ξύλου σε κρυφές συνδέσεις ξύλου, όπου δεν μπορούν να εντοπιστούν εύκολα.

Τα αιθέρια έλαια είναι φυσικές ουσίες με μεγάλη θεραπευτική δράση και ευχάριστο άρωμα για τον άνθρωπο. Σε αντίθεση με τις ευεργετικές τους ιδιότητες προς τον άνθρωπο τα αιθέρια έλαια μπορούν να αποτελέσουν έναν ισχυρό σύμμαχο ενάντια σε μία πλειάδα μικροοργανισμών όπως τα έντομα, τα ακάρεα, οι μύκητες, τα βακτήρια, τα λεπιδόπτερα, τους ψύλλους, τα τσιμπούρια, τον σκώρο και πολλά άλλα.
Ανάμεσα σε εκατοντάδες φυσικά αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούμε υπάρχει μία κατηγορία αυτών που έχει αποδειχθεί να δημιουργούν ένα ισχυρά δυσμενές περιβάλλον για τα ξυλοφάγα έντομα και συγκεκριμένα το σαράκι του ξύλου.

Μετά από δύο και πλέον δεκαετείες επιστημονικής έρευνας έχουμε δημιουργήσει μία μοναδική φόρμουλα από φυσικά αιθέρια έλαια τα οποία έχουν πολύ ισχυρή δράση ενάντια στο σαράκι του ξύλου. Αποτελείται από 11 φυσικά αιθέρια έλαια που το καθένα από μόνο του είναι δραστικό ενάντια στο σαράκι ενώ η συνδυαστική τους δράση αναστέλλει άμεσα τη δράση του σαρακιού.

Woodworm solutionΤο WoodWorm Solution, όπως ονομάζεται, είναι:   1) πολύ αποτελεσματικό στη δράση του σαρακιού,   2) παντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο (για την ακρίβεια του λόγου όλα τα αιθέρια έλαια του μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επαφή με το ανθρώπινο δέρμα),   3) το άρωμα του είναι ιδιαίτερα ευχάριστο στον άνθρωπο ενώ  4) η οικολογική του διάσταση ενισχύεται περαιτέρω στο ότι στερείται παντελώς χημικών ουσιών. Χρησιμοποιείται με ιδιαίτερη ευκολία και σε σχέση με άλλα μέσα συντήρησης είναι πολύ οικονομικό.

Γνωστοποιήστε μας τις ανάγκες σας, μπορούμε να τις συζητήσουμε μαζί σας και να σας δώσουμε μία σοβαρή και υπεύθυνη επιστημονική λύση. Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Τμήμα έρευνας ¨αιθέριο¨

Πληροφορίες: Δρ. Χρήστος Ν. Χασιώτης, τηλ.: 6946 501110, email: 1@etherio.gr

 

Διατίθεται σε συσκευασίες των 20ml και 50 ml με εσωτερικό σταγονόμετρο καθώς και σε συσκευασίες των 100, 200, 500 ml και 1 Lit.

ml

τιμή €

1000

390,00

500

204,90

200

89,00

100

49,90

50

29,90

25

18,90