Εντομοαπωθητική – Εντομοκτόνα δράση των αιθερίων ελαίων.

Αρκετά αιθέρια έλαια από τη φύση τους (κατάλληλη χημική σύσταση) είναι ισχυρά εντομοαπωθητικά ή και εντομοκτόνα. Τα φυσικά εντομοαπωθητικά είναι ευχάριστα για τον άνθρωπο όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και για τα έντομα. Η λεβάντα για παράδειγμα αποτρέπει τους ψύλλους και τα κουνούπια, το λεμόνι αποτρέπει τα μυρμήγκια και τα λεπιδόπτερα, το λεμονόχορτο αποτρέπει τα τσιμπούρια, τις μύγες και τους ψύλλους, η κιτρονέλλα έχει ευρύτερη εντομοαπωθητική δράση, το έλαιο του πεύκου απωθεί τα έντομα και τα παράσιτα του δέρματος, κ.λ.π..

Μία ιδιαίτερη σημαντική κατηγορία εντόμων η οποία δεν απασχολεί τον μέσο άνθρωπο στην καθημερινότητα του αλλά αποτελεί μεγάλη πληγή σε βιβλιοθήκες είναι τα βιβλιοφάγα έντομα. Το πρόβλημα αυτό μεγεθύνεται ακόμη περισσότερο όταν η βιβλιοθήκη περιέχει σπάνια έργα όπως χειρόγραφα, πάπυρους, περγαμηνές και σπάνια ή και μοναδικά βιβλία ιδιαίτερης πνευματικής αξίας.

Η επιχείρηση έχει δημιουργήσει μία μοναδική φόρμουλα από φυσικά αιθέρια έλαια τα οποία έχουν ισχυρή εντομοαπωθητική και εντομοκτόνα δράση. Η δράση του αιθέριο repellent plus  στοχεύει σε τέσσερα επίπεδα κατά των βιβλιοφάγων εντόμων και γενικότερα των εντόμων.

  • 1ο διώχνει τα έντομα,
  • 2ο δημιουργεί αρνητικές φερομόνες ώστε να μην ζευγαρώνουν
  • 3ο αναστέλλει την ανάπτυξη των προνυμφών και
  • 4οσκοτώνει μεγάλη κατηγορία εντόμων. Επιπλέον το άρωμα του είναι ιδιαίτερα ευχάριστο στον άνθρωπο.

Το αιθέριο repellent plus  χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία στη θεραπεία των βιβλιοθηκών της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου του Αγίου Όρους. Η βιβλιοθήκη της μονής στεγάζεται μαζί με το σκευοφυλάκιο πάνω από το νάρθηκα του καθολικού. Η βιβλιοθήκη περιέχει 341 χειρόγραφους κώδικες, 20 περγαμηνούς, 20 χειρόγραφους κώδικες εκκλησιαστικής μουσικής, ένα τετραευάγγελο του 14ου αιώνος και 5.000 έντυπα βιβλία. H Ιερά Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ξηροποτάμου, βρίσκεται χτισμένη στη δυτική πλευρά της χερσονήσου του Άθω, σε υψόμετρο 200 μέτρων σε μια τοποθεσία με πανοραμική θέα και σε πολύ μικρή απόσταση απο το λιμάνι της Δάφνης. Η παράδοση αναφέρει ότι η μονή χτίστηκε την εποχή της αυτοκράτειρας Πουλχερίας (450 – 457).

Το αιθέριο repellent plus  έχει ευχάριστο άρωμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε εντομοαπωθητική εφαρμογή στο σπίτι (ντουλάπια κουζίνας, ντουλάπες, σε εξατμιστήρες, σε καυστήρες αρωματοθεραπείας και σκούπες ηλεκτρικές με φίλτρο νερού), στην εργασία σε χώρους αποθήκευσης προϊόντων και εμπορευμάτων.

Διατίθεται σε συσκευασίες των 20ml και 50 ml με εσωτερικό σταγονόμετρο καθώς και σε συσκευασίες των 100, 200, 500 ml και 1 Lit.

ml

τιμή €

1000

390,00

500

204,90

200

89,00

100

49,90

50

29,90

25

18,90