λάδι χοχόμπα

 
Jojoba m
Jojoba m

Λάδι χοχόμπα

Jojoba Oil

Χρησιμοποιείται για τη φροντίδα του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών, ενώ είναι ιδανικό και για μασάζ. Προέρχεται από τους σπόρους του φυτού χοχόμπα (Simmondsia chinensis). Αποτελεί την καλύτερη και συνηθέστερη βάση, στην οποία προστίθενται αιθέρια έλαια για τη δημιουργία παρασκευασμάτων που εφαρμόζονται στο πρόσωπο, κι αυτό γιατί απορροφάται αμέσως χωρίς να λαδώνει. Καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, θρέφει και τονώνει την επιδερμίδα, διατηρώντας την υγρασία και την ελαστικότητά της. Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος και καθαρίζει σε βάθος, χαρίζοντας λάμψη και υγεία. Στα μαλλιά, δίνει λάμψη και βοηθά στην αντιμετώπιση της ψαλίδας.

Η δομή του λαδιού χοχόμπα μοιάζει αρκετά με το φυσικό σμήγμα της επιδερμίδας, και γι’ αυτόν το λόγο μπορεί και εισχωρεί σε αυτήν ευκολότερα από κάθε άλλο έλαιο.

Ουδέτερα ή φυτικά έλαια. 

Τα φυτικά έλαια ή έλαια βάσης εξάγονται από διάφορα μέρη των φυτών. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ιδανικά για την υγεία της επιδερμίδας, αφού χαρίζουν την απαραίτητη τροφή και ενυδάτωση. Xρησιμοποιoύνται απευθείας πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου ή του σώματος και στα μαλλιά και εμπλουτίζονται με αιθέρια έλαια. Είναι τελείως αγνά και δεν προκαλούν ερεθισμούς ή άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Πώς χρησιμοποιούνται:

  • Τα έλαια βάσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτούσια για μασάζ στο σώμα, ως θεραπεία ενυδάτωσης και τόνωσης για τα μαλλιά και το πρόσωπο, αλλά και ως βάσεις για να φτιάξετε καλλυντικά με αιθέρια έλαια. Όπως είναι γνωστό, τα αιθέρια έλαια, αδιάλυτα, δεν μπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή με το δέρμα λόγω της δραστικότητας τους. Αναμιγνύοντας  όμως, το αιθέριο έλαιο μέσα σε λάδι βάσης μπορεί να απλωθεί σε όλο το σώμα. 
  • Επίσης, χρησιμοποιούνται για ενυδάτωση, ώστε να προστατεύουν το δέρμα και να εμποδίζουν την εξάτμιση της υγρασίας του. Προσφέρουν στο δέρμα απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα, ενώ αποτελούν και ιδανικές θεραπείες για τα μαλλιά.
  • Μπορούν ακόμη να συνδυαστούν μεταξύ τους, ανάλογα με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, τη μυρωδιά και την πυκνότητά τους. Ως προς την πυκνότητά τους, διακρίνονται στα πυκνά, όπως το ελαιόλαδο, τα οποία λειτουργούν ως προστατευτική ασπίδα για το δέρμα, και στα πιο αραιά, όπως το λάδι jojoba (χοχόμπα), το οποίο απορροφάται εύκολα και γρήγορα.

100 ml 

Price: 19.50 €
 Posted by at 7:33 am