λάδι neem

 
Neem m
Neem m

Νιμ

neem oil

Το λάδι neem προέρχεται από το φυτό Azadirachta Indica. Το λάδι του neem, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και καταπραϋντικό για το δέρμα. Εκτός από τις αντιμολυσματικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως είναι πολύ πλούσιο σε λιπαρά οξέα. Αυτό το καθιστά μοναδικό στην θεραπεία και προστασία του ιδιαίτερα ευαίσθητου δέρματος που ταλαιπωρείται από χρόνια προβλήματα και ερεθισμούς. Τα λάδι neem επίσης προσφέρει ζωντάνια και θρέψη στα κατεστραμμένα μαλλιά και είναι γνωστό συστατικό σε σαμπουάν και προϊόντα περιποίησης του τριχωτού της κεφαλής. Μία από τις πιο γνωστές ιδιότητές του είναι η εντομοαπωθητική, την οποία οφείλει στη σύνθετη δράση της ουσίας «αζαδιραχτίνη» που περιέχει. Στην καθαρή του μορφή σε θερμοκρασία δωματίου είναι ημίρρευστο.

Ουδέτερα ή φυτικά έλαια. 

Τα φυτικά έλαια ή έλαια βάσης εξάγονται από διάφορα μέρη των φυτών. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ιδανικά για την υγεία της επιδερμίδας, αφού χαρίζουν την απαραίτητη τροφή και ενυδάτωση. Xρησιμοποιoύνται απευθείας πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου ή του σώματος και στα μαλλιά και εμπλουτίζονται με αιθέρια έλαια. Είναι τελείως αγνά και δεν προκαλούν ερεθισμούς ή άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Πώς χρησιμοποιούνται:

  • Τα έλαια βάσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτούσια για μασάζ στο σώμα, ως θεραπεία ενυδάτωσης και τόνωσης για τα μαλλιά και το πρόσωπο, αλλά και ως βάσεις για να φτιάξετε καλλυντικά με αιθέρια έλαια. Όπως είναι γνωστό, τα αιθέρια έλαια, αδιάλυτα, δεν μπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή με το δέρμα λόγω της δραστικότητας τους. Αναμιγνύοντας  όμως, το αιθέριο έλαιο μέσα σε λάδι βάσης μπορεί να απλωθεί σε όλο το σώμα. 
  • Επίσης, χρησιμοποιούνται για ενυδάτωση, ώστε να προστατεύουν το δέρμα και να εμποδίζουν την εξάτμιση της υγρασίας του. Προσφέρουν στο δέρμα απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα, ενώ αποτελούν και ιδανικές θεραπείες για τα μαλλιά.
  • Μπορούν ακόμη να συνδυαστούν μεταξύ τους, ανάλογα με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, τη μυρωδιά και την πυκνότητά τους. Ως προς την πυκνότητά τους, διακρίνονται στα πυκνά, όπως το ελαιόλαδο, τα οποία λειτουργούν ως προστατευτική ασπίδα για το δέρμα, και στα πιο αραιά, όπως το λάδι jojoba (χοχόμπα), το οποίο απορροφάται εύκολα και γρήγορα.

100 ml    

Price: 7.90 €
 Posted by at 8:12 am