μύρο, εξειδικευμένο αιθέριο έλαιο

 
MYRRH_1
MYRRH_1
Myrrh,  Commiphora myrrha

Το αιθέριο έλαιο προκύπτει με τη απόσταξη της ρητίνης του μύρου, έχει κίτρινο χρώμα, και ζεστή, γλυκειά, ελαφρώς πικάντικη και  βαλσαμώδη μυρωδιά. Έχει αντισηπτική δράση και βοηθά το πεπτικό σύστημα. Βοηθά στην αντιμετώπιση της βρογχίτιδας,  της γρίππης,  της  λαρυγγίτιδας και του κρυολογήματος. Χρησιμοποιείται ως καλλυντικό, για τα πόδια των αθλητών, για προβλήματα του στόματος όπως η ουλίτιδα, η στοματίτιδα, οι πληγές του στόματος. Στο δέρμα ενδείκνυται για την επούλωση τραυμάτων και πληγών, για το έκζεμα, τις ραγάδες και τα σκασίματα ενώ παράλληλα βοηθά στην αντισηψία της περιοχής.   © αιθέριο / Δρ. Χ.Ν. Χασιώτης

Ιδιότητες: Αιμοστατικό, Ανακουφιστικό,Αντικαταρροϊκό, Αντιμικροβιακό, Αντιμυκητικό, Αντισηπτικό, Αντιφλογιστικό, Αποχρεμπτικό, Διεγερτικό, Εμμηναγωγό, Ενισχυτικό ούλων, Επουλωτικό, Θερμαντικό, Καταπραϋντικό, Μυκητοκτόνο, Στομαχικό, Στυπτικό, Τονωτικό.

Προφυλάξεις:

  1. Πιθανόν να δημιουργήσει τοξικά σε μεγάλες συγκεντρώσεις.
  2. Να μην χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  3. Έχει πολύ δυσάρεστη γεύση.
 
 Posted by at 3:09 pm